Urządzenia i Akcesoria
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
Składniki
-
20 g masła
-
700 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
800 g omułków, świeżych, oczyszczonych w muszlach (patrz wskazówka)
-
500 g małży sercówek, świeżych oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 szczypty pieprzu białego, mielonego
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Olej aromatyzowany liśćmi selera
8 godz. 15 min
Kasza pęczak z warzywami i kokilkami jajecznymi
1 godz. 30 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
1 godz. 10 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min